Csömör nagyközség honlapjának vizsgálata

Csömör nagyközség honlapjának vizsgálata


A település honlapját 2010. december 29-én vizsgáltuk abból a szempontból, hogy megfelel-e az információszabadságról szóló törvényben előírt közérdekű adat közzétételi kötelezettségnek.

A www.csomor.hu url-en elérhető honlap nyitóoldalán jól feltűnő helyen találjuk a „közérdekű” hivatkozást, ahonnan egy önálló honlapra (http://kozadat.localinfo.hu/csomor/) jut a látogató, amely kifejezetten a törvényi előírásokon alapuló információs és adatszolgáltatási kötelezettségek teljesítését szolgálja. Itt találjuk a „közzétételi lista” linket, amelyre kattintva a törvény mellékletének megfelelő adatstruktúra tárul a látogató elé.


A jogszabály által előírt Szervezeti, személyzeti, valamint Tevékenységre, működésre vonatkozó adatokat szinte teljes körben tartalmazza a honlap. A Gazdálkodási adatok tekintetében már több a hiányosság. Foghíjasak a költségvetések, beszámolók, a céljellegű támogatások esetében 2008. évi adatot tartalmaz csak a honlap. Általánosságban elmondható, hogy nem derül ki az, hogy az információk mikor kerültek feltöltésre, illetve frissítésre.

Összességében elmondható, hogy a Csömör nagyközség információszabadság oldalainak szerkezete könnyen áttekinthető, a törvényben meghatározott szerkezetben készült, azonban több adatot esetében hiányosságot tapasztaltunk.


A monitorozást végezte:


Eleven Egyesület
Pécel, 2010. december 29.