Algyő nagyközség hivatalos honlapjának vizsgálata

Algyő nagyközség hivatalos honlapjának (www.algyo.hu) tartalmát 2010. decemberében vetettük össze az elektronikus információszabadságról szóló törvényben megfogalmazott közzétételi követelményekkel.

A törvény a települési önkormányzatok tekintetében kötelezően előírja, hogy I. Szervezeti, személyzeti adatokat, II. Tevékenységre, működésre vonatkozó adatokat, valamint III. Gazdálkodási adatokat tegyenek közzé honlapjukon.

A közzétételre szolgáló honlap megnyitásakor megjelenő oldalon Közérdekű adatok elnevezéssel jól látható módon hivatkozást kell elhelyezni, amely a közzétételi listák alapján előírt adatokat tartalmazó jegyzékre vagy felületre kell mutasson.

Algyő honlapján azonban sajnos nem található ilyen hivatkozás és a honlap alapos vizsgálata során sem lelhető fel link, amely a település információszabadságról szóló törvényben előírt adatszolgáltatását tartalmazná.


A honlapon ugyan található egy Pályázat / Közbeszerzés menűpont, részletes információt mégsem kapunk a kötelezően közzé teendő közérdekű adatokról.

Eszerint megállapíthatjuk hogy Algyő nagyközség hivatalos honlapjának fenntartója nem tesz eleget az információ szabadságról szóló törvény előírásainak.


A monitorozást végezte:
Eleven Egyesület
Pécel, 2010. december 30.