Kál nagyközség hivatalos honlapjának vizsgálata

Az Eleven Egyesület Kál nagyközség hivatalos honlapjának (www.kal.hu) tartalmát is a 2005. évi XC. elektronikus információszabadságról szóló törvényben megfogalmazott közzétételi követelmények betartásának szempontjából vizsgálta.


A törvény a települési önkormányzatok tekintetében kötelezően előírja, hogy I. Szervezeti, személyzeti adatokat, II. Tevékenységre, működésre vonatkozó adatokat, valamint III. Gazdálkodási adatokat tegyenek közzé honlapjukon.


A közzétételre szolgáló honlap megnyitásakor megjelenő oldalon jól látható módon hivatkozást kell elhelyezni, amely a közzétételi listák alapján előírt adatokat tartalmazó jegyzékre vagy felületre kell mutasson.


Kál nagyközség honlapján jól láthatóan fel is van tűntetve egy e- hivatal című menüpont, amely a település információszabadságról szóló törvényben előírt adatszolgáltatását tartalmazza.


Így megtalálhatóak a legfrissebb szervezeti és személyzeti adatok, a nagyközség hatályos rendeletei és a kereskedelmi tevékenységek nyilvántartása is.

Eszerint megállapítható, hogy Kál nagyközség hivatalos honlapjának fenntartója eleget tesz az információ szabadságról szóló törvény előírásainak.


A monitorozást végezte:
Eleven Egyesület
Pécel, 2010. december