Aba nagyközség hivatalos honlapjának vizsgálata

Aba nagyközség hivatalos honlapjának (www.abs.hu) vizsgálatakor megállapítottuk hogy a honlap kifejezetten informatív, könnyen éttekinthető és külön menűpontként feltűnteti a Közérdekű Adatokat

Aba nagyközség hivatalos honlapjának tartalmát is a 2005. évi XC. elektronikus információszabadságról szóló törvényben megfogalmazott közzétételi követelmények betartásának szempontjából vizsgáltuk.

A közzétételre szolgáló honlap megnyitásakor megjelenő oldalon jól látható módon hivatkozást kell elhelyezni, amely a közzétételi listák alapján előírt adatokat tartalmazó jegyzékre vagy felületre kell mutasson.

Aba nagyközség honlapján a Közérdekű Adatok című menüpont, a település információszabadságról szóló törvényben előírt adatszolgáltatását tartalmazza.

Így többek között megtalálhatóak az önkormányzat közlönye, a Rendelettár és az „Önkormányzat” alcím alatt a szervezeti, gazdálkodási és tevékenységről szóló adatok.

Megállapíthatjuk, hogy Aba nagyközség hivatalos honlapja eleget tesz az információ szabadságról szóló törvényből eredő közérdekű adatokra vonatkozó közzétételi kötelezettségének.


A monitorozást végezte:
Eleven Egyesület
Pécel, 2010. december