Győr - Moson - Sopron megy hivatalos honlapjának elemzése I.

Győr-Moson-Sopron megye honlapját - Győr város önkormányzatának honlapjával egyidejűleg - legutóbb 2009. októberében vizsgáltam az információszabadság szemszögéből.

Akkor a képviselőtestület nyilvános üléseire benyújtott, rendeletalkotásra irányuló előterjesztések, a közgyűlésekről készült jegyzőkönyvek, összefoglalók közzététele volt a monitoring tárgya.


Vizsgáltam azt is, hogyan teszik közzé a rendeleteket, az önkormányzat által kiírt pályázatokat és azok eredményét valamint azt, hogy az önkormányzat milyen közszolgáltatásokat nyújt, ezeket hogyan lehet igénybe venni.


A 2009. októberi vizsgálat eredménye röviden összefoglalva kielégítő, Győr-Moson-Sopron megye önkormányzata minimálisan ugyan, de eleget tett az Eitv.-ből eredő kötelezettségeinek. A közgyűlési előterjesztéseknek csak egy része olvasható, tölthető le- s ez az eltelet egy évben sem változott.

A rendeletek, határozatok és a közgyűlési jegyzőkönyvek olvashatók, letölthetők, ám a tájékozódást nehezíti a megfelelő kereső rendszer hiánya.
 

Győr, 2010. október 26-án
Nagy Péter
Reflex Környezetvédő Egyesület