Göd város hivatalos honlapjának monitorozása

Egyesületünk Göd város honlapját (www.god.hu) 2010. decemberében monitorozta az elektronikus információszabadságról szóló törvényben megfogalmazott közzétételi követelmények alapján.

Mint az közismert a törvény 2008. július 1-jétől minden települési önkormányzatra vonatkozóan kötelezően előírja, hogy I. Szervezeti, személyzeti adatokat, II. Tevékenységre, működésre vonatkozó adatokat, valamint III. Gazdálkodási adatokat tegyen közzé honlapján.


A törvény felhatalmazása alapján készült végrehajtási rendelet (a közzétételi listákon szereplő adatok közzétételéhez szükséges közzétételi mintákról) a közzététel mikéntjét szabályozza.


A törvény előírásai szerint, a közzétételre szolgáló honlap megnyitásakor megjelenő oldalon Közérdekű adatok elnevezéssel hivatkozást kell elhelyezni, hogy hivatkozásra kattintva minden a törvényben előírt adatot a látogató elérhessen.


Göd város nyitóoldalát könnyen fellelhető a Közérdekű Adatok menüpont, amelyre kattintva Göd város Információszabadság oldalaira jutunk.


Ezen a hivatalos alportálon hozza nyilvánosságra az önkormányzat a törvény előírásainak megfelelő közérdekű adatokat.


A fentiek alapján megállapítható, hogy Göd város honlapjának készítésekor a honlap üzemeltetői teljes körűen figyelembe vették és betartották az információszabadságról szóló törvény előírásait.
A monitorozást végezte:


Eleven Egyesület
Pécel, 2010. december 29.