Bükkszenterzsébet község információszabadság oldala

Bükkszenterzsébet honlapját (www.god.hu) 2010. decemberében monitoroztuk az elektronikus információszabadságról szóló törvényben megfogalmazott közzétételi követelmények alapján.

Mint az közismert a törvény 2008. július 1-jétől minden települési önkormányzatra vonatkozóan kötelezően előírja, hogy I. Szervezeti, személyzeti adatokat, II. Tevékenységre, működésre vonatkozó adatokat, valamint III. Gazdálkodási adatokat tegyen közzé honlapján.


A törvény felhatalmazása alapján készült végrehajtási rendelet (a közzétételi listákon szereplő adatok közzétételéhez szükséges közzétételi mintákról) a közzététel mikéntjét szabályozza.


A törvény előírásait követő honlapoknak, a nyitó oldalon Közérdekű adatok elnevezéssel hivatkozást kell elhelyezni, hogy a menüpontra kattintva minden a törvényben előírt adatot a látogató elérhessen és megtekinthessen.


Bükkszenterzsébet község honlapjának megnyitásakor azonban nem csak a Közérdekű adatok menüponttal találkozhatunk, hanem rögtön a község információszabadság oldalán találjuk magunkat.


Ez a megoldás különösen hatékony, és teljes mértékben tiszteletben tartja a törvény előírásait.


Kiemelendő, hogy az oldal külön menüpont alatt mutatja be a kisebbségi önkormányzatok közérdekű adatait.


A monitorozást végezte:
Eleven Egyesület
Pécel, 2010. december 29.