Szegvár nagyközség hivatalos honlapjának vizsgálata

Szegvár nagyközség hivatalos honlapját (http://www.szegvar.hu/) a közérdekű adatok 2005. évi XC. elektronikus információszabadságról szóló törvényben megfogalmazott közzétételi követelményei alapján vizsgáltuk.

A vizsgálat alapján megállapíthatjuk, hogy a honlap külön menü pontként nem tűnteti fel a Közérdekű Adatokat, és az érdeklődő nem kap egyértelmű válaszokat a nagyközség közérdekű adatival kapcsolatos kérdéseire.

Az Eitv alapján közzéteendő közérdekű adatokból a szervezeti, személyzeti adatokat sikerül elérni az Önkormányzat és a Polgármesteri Hivatal menüpontokra kattintva.

A további közérdekű adatok egy része elérhető a letölthető dokumentumok listájából (így itt találhatóak az önkormányzati rendeletek és határozatok), teljes, átfogó, az eitv előírásainak megfelelő képet mégsem kaphatunk.

Ez alapján megállapíthatjuk, hogy Szegvár nagyközség hivatalos honlapja nem tesz teljeséggel eleget az információ szabadságról szóló törvényből eredő közérdekű adatokra vonatkozó közzétételi kötelezettségének.


A monitorozást végezte:
Eleven Egyesület
Pécel, 2010. december