Páty község hivatalos honlapjának vizsgálata

Páty község honlapját (www.paty.hu) az elektronikus információszabadságról szóló törvényben megfogalmazott közzétételi követelmények alapján monitoroztuk.

Mint az közismert a törvény 2008. július 1-jétől minden települési önkormányzatra vonatkozóan kötelezően előírja, hogy I. Szervezeti, személyzeti adatokat, II. Tevékenységre, működésre vonatkozó adatokat, valamint III. Gazdálkodási adatokat tegyen közzé honlapján.

A törvény felhatalmazása alapján készült végrehajtási rendelet (a közzétételi listákon szereplő adatok közzétételéhez szükséges közzétételi mintákról) a közzététel mikéntjét szabályozza.

A törvény előírásait követő honlapoknak, a nyitó oldalon Közérdekű adatok elnevezéssel hivatkozást kell elhelyezni, hogy a menüpontra kattintva minden a törvényben előírt adatot a látogató elérhessen és megtekinthessen.

Páty község honlapjának megnyitásakor az Eitv előírásainak megfelelően könnyen megtalálhatjuk a Közérdekű adatok menüpontot. Erre rákattintva teljes körű információ tárul elénk a község közérdekű adatival kapcsolatban.


A honlap szerkezete kükönnyen áttekinthező, és teljes mértékben tiszteletben tartja a törvény előírásait.

A monitorozást végezte:
Eleven Egyesület
Pécel, 2010. december