Hegyeshalom nagyközség honlapjának vizsgálata

Hegyeshalom nagyközség hivatalos honlapját (www.hegyeshalom.hu) a 2005. évi XC. elektronikus információszabadságról szóló törvényben megfogalmazott közérdekű adatokra vonatkozó közzétételi követelmények alapján vizsgáltuk.

A 2005.évi XC törvény a települési önkormányzatok tekintetében kötelezően előírja, hogy I. Szervezeti, személyzeti adatokat, II. Tevékenységre, működésre vonatkozó adatokat, valamint III. Gazdálkodási adatokat tegyenek közzé honlapjukon.

Hegyeshalom honlapján nem található meg a Közérdekű adatokat bemutató menüpont, és az oldal részletesebb áttanulmányozása után sem lelhetjük fel a közérdekű adatokat.

Mindössze az „Önkormányzat” menüpontra kattintva tájékozódhatunk Hegyeshalom nagyközség szervezeti felépítéséről és rendeleteiről, bár a legtöbb alkategória feltöltés alatt áll.

Így a monitorozó tevékenységünk alapján megállapíthatjuk, hogy Hegyeshalom nagyközség hivatalos honlapjának üzemeltetője csak részben tesz eleget az információ szabadságról szóló törvény előírásainak.

A könnyebb áttekinthetőség érdekében ezen nagyközség esetében is ajánlott lenne az információk közérdekű adatok menüpont alá rendezése és szélesebb körű feltöltése.


A monitorozást végezte:
Eleven Egyesület
Pécel, 2010. október