Devecser város honlapjának vizsgálata

Devecser város hivatalos honlapjának (www.devecser.hu) vizsgálata esetében is a közérdekű adatok 2005. évi XC törvényből eredő közzétételi kötelezettségének betartását monitoroztuk.


Így ellenőriztük, hogy a honlap főoldalán szerepel-e a „Közérdekű adatok” menüpont. A menüpont nem a fősorban volt elhelyezve, hanem az „Önkormányzat” menüpont alatt volt megtalálható.


A három fő közzéteendő Közérdekű adat kategóriát - így a Szervezeti és Személyzeti, a Tevékenységre és működésre vonatkozó és a Gazdálkodási adatokat – nem sorolták fel a honlap fenntartói, ehelyett több kisebb, alkategóriába rendszerezték a közérdekű adatokat.


A Közérdekű adatok menüpont alatt a legnagyobb hangsúlyt a város önkormányzatának pénzügyi helyzetének bemutatása kapta. így széleskörű információ áll rendelkezésre a kötvényekről, kamatbevételekről, beruházásokról és fejlesztésekről a 2006 és 2010 közötti időszakban.


A honlap így a közzétételi kötelezettségének részben eleget tett, mégsem teljes a közérdekű adatok bemutatása, és a közzététel nem könnyen áttekinthető az érdeklődök számára.


A monitorozást végezte:
Eleven Egyesület
Pécel, 2010. december