Budaörs város információszabadság oldala

Budaörs város hivatalos honlapját (www.budaors.hu) egyesületünk 2010 decemberében vizsgálta a 2005. évi XC elektronikus információszabadságról szóló törvényben megfogalmazott közérdekű adatok közzétételi követelményeinek alapján.

A törvény 2008. július 1-jétől minden települési önkormányzatra vonatkozóan kötelezően előírja, hogy I. Szervezeti, személyzeti adatokat, II. Tevékenységre, működésre vonatkozó adatokat, valamint III. Gazdálkodási adatokat tegyen közzé honlapján.


A törvény előírásai szerint, a nyitó oldalon Közérdekű adatok elnevezéssel hivatkozást kell elhelyezni, ahol a mindhárom fenti kategóriába besorolható adatok fellelhetőek.


Budaörs város honlapjának megnyitásakor az Eitv előírásainak megfelelően könnyen megtalálható a Közérdekű adatok menüpontot a főbb menüpontok között.


A Közérdekű adatok menüpont alatt pedig a 18/2005. sz. IHM rendelet szerinti tagolásban kerülnek felsorolásra a közérdekű adatok.


A honlap az elektronikus információszabdság érvényesítésének érdekében feltünteti a különös közzétételi listát is a 11/1994. (VI.8.) MKM rendelet 8. § (6) bekezdése alapján.


A fentiek alapján megállapíthatjuk, hogy a honlap szerkezete könnyen áttekinthető, és a honlap készítői tiszteletben tartják az Eitv vonatkozó rendelkezéseit.


A monitorozást végezte:
Eleven Egyesület
Pécel, 2010. december